Home NWWI taxatie

NWWI taxatie aanvragen in Enschede

NWWI taxatie aanvragen makelaar of makelaardij enschede boekelo

Wil je jouw huis laten taxeren om een hypotheek aan te kunnen vragen? Dan kan ons NWWI taxatierapport van Marcel Kon Enschede je hierbij helpen. Een NWWI (het Nederlands Woning Waarde Instituut) taxatierapport wordt namelijk altijd geaccepteerd door alle hypotheekverstrekkers in Nederland én door het NHG ( Nationale Hypotheek Garantie ). Een NHG geeft als extra voordeel dat het je een rentekorting geeft op je hypotheek en die kan oplopen tot 0,6%. Dat is al gauw enkele honderden euro’s voordeel per jaar. Ook geeft het extra financiële zekerheid op je hypotheek. Bij Marcel Kon Makelaardij kunnen wij een NHG taxatie bieden dankzij onze NWWI erkende taxateurs.

Waarom een NWWI taxatie aanvragen?

Het instituut NWWI is een onafhankelijk taxatie instituut dat als belangrijkste keurmerk geldt voor taxateurs en accepteert alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen en richtlijnen voldoen. Deze worden ook jaarlijks getoetst en alle aangesloten NWWI taxateurs volgen dezelfde strenge taxatiemethodiek om een hoge mate van kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. Een NWWI taxatie aanvragen voor het regelen van je zaken bij Marcel Kon Enschede betekent daarom dus een helder, objectief en betrouwbaar taxatierapport voor je huis. Ook is het een gevalideerde taxatierapport die je kunt gebruiken voor een hypotheek bij je eigen bank en bij andere geldverstrekkers.

Regelgeving omtrent NHG garantie

Om in aanmerking te komen voor een NHG garantie, is het taxatierapport nodig bij het NWWI. In 2016 zijn de regels hiervoor aangepast wat betekent dat elke taxatie aan strenge controleprocedures moet voldoen en moeten worden ingevoerd voor een organisatie om te worden aanvaard voor NHG Taxaties. Marcel Kon Enschede voldoet aan deze strenge normen bij elke taxatie en zodoende worden onze taxatierapporten door alle geldverstrekkers en NHG geaccepteerd. Wel zo prettig en goed om te weten natuurlijk dat je goed zit bij onze taxateurs die netjes alles volgens de regels werken en een gedegen rapport verzorgen.

Wanneer is een taxatierapport vereist?

  • als je een woning hebt gekocht en deze geheel of gedeeltelijk wil financieren met een hypothecaire geldlening;
  • als je de huidige hypotheek wil verhogen of wil oversluiten;
  • als je bij echtscheiding de waarde van een gezamenlijke woning moet weten voor verdeling of herfinanciering;
  • bij een mogelijke nalatenschap waar je de waarde nodig hebt voor aangifte van successie (te betalen belasting op de erfenis), maar ook om te bepalen of de nalatenschap wel of geen positieve waarde heeft.
Jordy Zwarteveen

Maak een afspraak met onze NVM makelaars

Een NWWI taxatierapport tegen een scherp tarief kan snel en gemakkelijk via onze website of je neemt contact met ons team via telefoon, whatsapp of mail. Onze taxateur werkt je aanvraag snel door en valideert alles zo snel mogelijk.

Wat is mijn
woning waard?

Heb je plannen om je woning te verkopen en ben je daarom erg nieuwsgierig naar de huidige marktwaarde? Dan komen wij graag bij je thuis langs voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling!

wij zijn aangesloten bij funda.nl
wij zijn erkend NWWI kantoor
nvm kantoor marcel kon makelaarijd